"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#21 2014-03-02 18:21:03

Rita

Gość

Re: Wielki Post

Idzie Wielki Post, brakuje mi inspiracji do jakiego¶ postanowienia... Rezygnacja z alkoholu/s³odyczy nie wchodzi w grê, bo trochê to by by³o za proste... A szkoda by³oby przepu¶ciæ taki czas przez palce, mam jeszcze kilka dni, mo¿e co¶ mnie jeszcze natchnie.

#22 2014-03-02 18:31:51

Wirydiana

- moderator

7551960
SkÄ…d: Koszalin
Punktów :   

No ja rezygnuje ze s³odyczy i miêsa i chcia³am spróbowaæ zacz±æ w tym czasie nowenne pompejañsk±, ale siê jeszcze zastanawiam czy mo¿e jakiej¶ ³atwiejszej modlitwy sobie nie wzi±æ dodatkowo, ¿eby podo³aæ...

#23 2014-03-02 18:43:39

kamisia

Użytkownik

Punktów :   

Ja to chcê modliæ siê za dwie osoby, które wprowadzaj± strasznie z³± atmosferê u mnie w pracy. Mam te¿ nadziejê ¿e ta modlitwa pomo¿e mi spogl±daæ na nich ³agodnym i nieoceniaj±cym okiem, mo¿e uda mi siê ich zrozumieæ. Zastanawiam siê tylko jaka to powinna byæ modlitwa, ale my¶lê ¿e Koronka do Bo¿ego Mi³osierdzia.

Pe³niæ wolê Pana!

#24 2014-03-02 18:51:08

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

ja chcê zrezygnowaæ z kupowania jakiego¶ jedzenia na mie¶cie, co czêsto mi siê zdarza, ze wzglêdu na wielo¶æ czasu spêdzanego poza domem, no i wykorzystaæ te pieni±dze zaoszczêdzone na jakie¶ lepsze cele... a oprócz tego, co dla mnie bardzo trudne, skupiæ siê na sumiennym wykonywaniu swoich obowi±zków zwi±zanych ze studiami (robienie notatek, przygotowywanie siê na zajêcia itp)... wiem, ¿e dla wiêkszo¶ci to takie oczywiste bardzo, ale ja ostatnio robi³am notatki na lekcjach i odrabia³am zadania domowe jeszcze w podstawówce, czyli jakie¶ 9 lat temu no, ale podobno ¶wiêto¶æ to wype³nianie codziennych obowi±zków, wiêc trzeba siê za siebie wzi±æ...

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#25 2014-03-02 20:55:31

terestynkaa

Gość

Wirydiana, mam identyczne postanowienia

#26 2014-03-02 21:01:40

Hebronka

Za Króla! Za Ojczyznê! Za ile?

A ja w³asnie ograniczam slodycze, bo mam z nimi problem i widzê jak przez nie i prowadzony tryb ¿ycia zmienia siê negatywnie moje cialo tak¿e ograniczenie s³odyczy wcale nei jest ''proste''
tak¿e mniej s³odyczy-wiêcej ruchu-wiêcej wychodzenia do ludzi (tak! wla¶nie tak!)-czas na KSM i scholê - sumienna nauka

#27 2014-03-02 22:06:57

Shikani

Anio³

Punktów :   

Ja mam takie ma³e postanowienie.. ale nie wiem jak to wyjdzie.. zapomnieæ zupe³nie o samej sobie.. i pozwoliæ ¿eby Chrystus dzia³a³ jeszcze mocniej, oraz solidnie rozwa¿aæ mêkê pañsk±.

#28 2014-03-02 22:36:12

weraikon

Użytkownik

Punktów :   

ja siê zastanawiam nad zamilkniêciem  w ci±gu tych 40 dni, ju¿ kiedy¶ mi siê uda³o. wiêcej siê modliæ na ró¿añcu. to narazie te dwie rzeczy.

„Da³em ci poznaæ ca³± tw± nêdzê, aby¶ ca³a opar³a siê na Mnie… Ile Mi zaufasz, tyle ci pomogê”.

#29 2014-03-03 06:37:48

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

a ja dla wszystkich, którzy chc± ograniczyæ jedzenie s³odyczy czy innych fast foodów mam propozycjê nie do odrzucenia.
Najpierw s³owa Szymona Ho³owni: (...) post nie ma sensu, je¶li nie ³±czy siê te¿ z modlitw± i ja³mu¿n±. Post bez modlitwy to dieta, modlitwa bez postu i bez ja³mu¿ny to psychologia, a ja³mu¿na bez tamtych dwu to dzia³alno¶æ charytatywna, a nie mi³osierdzie.
Proponujê wszystkich, którzy chc± Wielki Post prze¿yæ prawdziwie, daj±c ofiarê z siebie i pomagaj±c innym, aby odwiedzili stronê www.fundacjakasisi.pl tam mo¿na nie tylko ofiarowaæ swoje pieni±dze dla potrzebuj±cych, kupuj±c im jedzenie, zapewniaj±c naukê, czy ¶wiat³o, ale równie¿ duchowo adoptowaæ dziecko wspieraj±c je modlitewnie, finansowo lub modlitewnie i finansowo.
Aby post by³ postem, a nie diet±, aby modlitwa by³a modlitw±, nie psychologi±, aby ja³mu¿na by³a mi³osierdziem, a nie dzia³alno¶ci± charytatywn±

Ja osobi¶cie w czasie Wlk.Postu chcê nie tyle co¶ ograniczaæ, jak robiæ wiêcej... wiêcej modlitwy, wiêcej pomocy innym, wiêcej mi³osierdzia, wiêcej Boga ni¿ mnie, we mnie
Jezu Ufam Tobie, no bo przecie nie sobie

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#30 2014-03-11 07:23:01

Rita

Gość

Natchnê³o. I to porz±dnie.
Wbrew obiegowym opiniom ,,mniej" stawiam na ,,wiêcej", choæ mój plan by³ trochê inny. Ale Bo¿a argumentacja w zupe³no¶ci mnie przekona³a.

Stopka forum

RSS