Gość
"Je¶li masz choæ jednego prawdziwego przyjaciela, masz wiêcej ni¿ Ci siê nale¿y."
- T. Fuller
Swiadecto inne ni¿ wszystkie, niezwi±zane z powo³anie … hymn a mo¿e jednak zwi±zane w ró¿nych miejscach poznawa³am ró¿nych ludzi, najcudniejszych cz³owieczków to chyba na pielgrzymkowym szlaku, ale te¿ na studiach czy ró¿nych spotkaniach ale nigdy nie pomy¶la³am ¿e w Internecie, na forum powo³aniowym spotkam takiego mojego Anio³a ¿yciowego … a jednak
wiêc o co dok³adnie chodzi ju¿ piszê :
Na „Furcie” by³am ju¿ wczeniej ale pewnego razu usunê³am konto potem znów za³o¿y³am i trochê siedzia³am udziela³am siê ale przede wszystkim mnóstwo czyta³am ró¿nych postów, rozmysla³am, przemodli³am ró¿ne sprawy intencje osoby pisz±ce te posty … (teraz studia brak czasu dezorganizacja ¿ycia ma³a … ale zagl±dam tutaj nic nie pisze ale jestem - w koñcu to moje ¼ród³o)
a wiec do rzeczy – pewnego piêknego sobotniego dnia pocz±tkiem wrzesnia, w dnieñ mojego spotkania popielgrzymkowego wchodze na furtê i w w±tku „okolice Tarnowa” ktos doda³ posta ¿e jest ze Zg³obic itd. Wiec ni st±d ni z ow±d napisa³am do niej ¿e pochodzê z miejscowo¶ci kilka kilometrów od niej ¿e znam parê osób itd. A¿ siê zgada³y¶my ¿e mamy jednego wspólnego znajomego … I TAK W£ASNIE SIÊ ZACZÊ£O…
wspólne rozmowy o wszystkim … od rzeczy bardzo powa¿nych bo zwyk³e codzienne czynno¶ci, nieprzespane noce, wylane ³zy na klawiaturê, smiech to bólu przepony, teksty z rozmów których nie zapomnê do koñca ¿ycia („ TUTAJ TO NAWET GO¬DZIKOWA NIE POMO¯E” itd.), poznanie tak wielu rzeczy dziêki niej, mojego bloga – ¿yciowego pamiêtnika, mo¿liwosæ dzielenia siê wszytkim …
to takim mój Anio³ Stró¿ – który zawsze jest…
i wiedzie dlaczego chcia³am naskrobaæ to moje „miniswiadectwo” dlatego ¿e dziêki FURCIE mam najlepszego przyjaciel … gdyby nie jeden post, kilka s³ów nadal ¿y³yby¶my 8 kilometrów od siebie i nie wiedzia³yby¶my o swoim istnieniu …
chcê powiedziec ¿e FURTA naprawde zmienia ¿ycie ludzkie … a znale¼æ przyjaciela prawdziwego to najwspanialsza rzecz pod s³oñcem!
„Wierny bowiem przyjaciel potê¿n± obron±,
kto go znalaz³, skarb znalaz³.”
a wy macie takich przyjació³? Takich których poznali¶cie w miejscach naprawdê zaskakuj±cych, niespodziewanych?
wed³ug mnie temat przyja¼ni jest naprawdê bardzo wa¿nym w ¿yciu ka¿dego cz³owieka
Chwa³a Panu !
"Wierny bowiem przyjaciel potê¿n± obron±,
kto go znalaz³, skarb znalaz³. " - Syr 6, 14
Przyja¼ñ jest naprawdê ogromnym skarbem, o który warto zabiegaæ Dziêkujê za Twoje ¶wiadectwo
Tak, to prawda, przyja¼ñ jest bardzo wa¿na w naszym ¿yciu, szkoda tylko, ¿e czasami nie mamy czasu jej pielêgnowaæ.
Dziêkujê, ¿e dzielisz siê z nami tak zaskakuj±cymi a zarazem zwyczajnymi sprawami. Ja moj± wspania³± przyjació³kê pozna³am na.. rekolekcjach ignacjañskich (w milczeniu) jak mija³y¶my siê nieraz na korytarzu albo na mszy, czu³am, ¿e jest mi bliska, bez ¿adnych s³ów ani szczególnych my¶li. Okaza³o siê, ¿e ona dok³adnie czu³a to samo. Gdy pod koniec ju¿ mo¿na by³o rozmawiaæ, dowiedzia³am siê, ¿e mieszka tylko jakie¶ 30 km ode mnie no i wysz³o jak wysz³o. Wczoraj w³a¶nie wróci³am ze wspólnej szalonej majówki To prawda, ¿e nieraz niezwyk³ych ludzi spotykamy w zupe³nie nieoczekiwanych miejscach.
I za to ogromne chwa³a Panu!
Oj B³awatku Chcia³oby siê za¶piewaæ "mam tak samo jak Tyyy"
Gość
hehheeh chyba mozesz