Użytkownik
ja mam teraz przed sob± dwa tygodnie pó³kolonii dla dzieci we Wrocku, od poniedzia³ku, potem jadê z famili± gdzie¶ nad morze i do rodzinki do Bia³egostoku, potem mia³am mieæ dwie kolonie ale nie wypali³o... w po³owie sierpnia oczywi¶cie ksi±dz Bosko w O¶wiêcimiu (którego wcze¶niej spotkam ju¿ jutro we Wroc³awiu), no a potem we wrze¶niu rekolekcje w karmelu w Kielcach i forum animatorów w Czerwiñsku nad Wis³±... chocia¿ znaj±c ¿ycie pewnie jeszcze co¶ siê wynajdzie w miêdzyczasie
Gość
och moje plany -
3 tyg u chrzestnego w Wielkiej Brytanii potem spe³nienie marzeñ tydzieñ we W³oszech
wracam ko³o 10 sierpnia tydzieñ w domu i 17 sierpnia wyruszam na pielgrzymkê na Jasn± Górê wracam 26
mo¿e w jakie¶ góry we wrze¶niu uda siê wyskoczyæ pewnie Kraków iiii 3 dniowe rekolekcje
wiec te wakacje bêd± wakacjami moich marzeñ
Florystka
Ja nigdy w zyciu nie wyjecha³am na wakacje,nie by³o mnie staæ,teraz tym bardziej,wiêc nawet nie mam czego ¿a³owaæ,bo nie wiem jak to jest wyjechaæ sobie i odpoczywaæ.
Gość
Bo¿a owieczko - moje to bêd± pierwsze wakacje ¿e gdzies wyjezdzam - kuzyn zrobil mi prezen 18 i pomaturalny a tak to zawsze w domu jedynie na pielgrzymke szlam albo gdzies na jeden dzien sie udalo jechac dlatego bardzo sie ciesze tymi wakacjami bo pierwszy raz zobacze cos swiata
a tam wakacje ... jak siê by³o dzieckiem to by³y wakacje a teraz je¶li siê gdzie¶ jedzie to raczej pracowaæ ni¿ odpoczywaæ
ja w tym roku zaszaleje i mo¿e uda mi siê i¶æ na dwie pielgrzymki hahah ³±cznie to bêdzie jakie¶ 20km hahahaha
Użytkownik
jak to zwykle bywa, moje plany potrafi± siê szybko modyfikowaæ, wiêc wiadomo¶æ z ostatniej chwili, a dok³adnie z wczoraj pod koniec lipca jadê z dzieciakami na koloniê do Mikoszewa ju¿ nie mogê siê doczekaæ!!!
Za Króla! Za Ojczyznê! Za ile?
27lipca - 6sieprnia pielgrzymka
10-16 - sierpnia pobyt na Mazurach z koñmi w tle
31 sierpnia - koncert Luxtorpedy
1-11wrze¶nia - Kraków/Zakopane/Kraków
w tak zwanym miêdzyczasie konie, basen, rower, jezioro, znajomi, za³atwianie spraw zwi±zanych ze studiami/mieszkaniem itp...
Ja ju¿ mia³am wakacje W maju by³am w Chorwacji 2 tygodnie, a teraz praca, praca i praca...ale we wrze¶niu w ramach pracy wyjazd na turnus rehabilitacyjny nad morze...to potraktujê to jako forma wakacyjna, choæ o odpoczynku w¶ród dzieciaków mo¿na tylko pomarzyæ
Poczyta³am o Waszych wakacjach i jestem pod wra¿eniem
hahaha a Kamcia siedzi ju¿ w domu i czeka na chêtnych do oprowadzania
pewnie zarzuci niejedn± Msze po niemiecku, tak jak by³o to wczoraj heheh
kamcia napisał:
hahaha a Kamcia siedzi ju¿ w domu i czeka na chêtnych do oprowadzania
pewnie zarzuci niejedn± Msze po niemiecku, tak jak by³o to wczoraj heheh
co ot znaczy mszê po niemiecku, a co ty tam robisz?
to znaczy ze Kamcia posz³a na jasna gore, akurat by³a w kaplicy gdy rozleg³ siê d¼wiêk dzwonków rozpoczynaj±cych Mszê... nagle da³ siê s³yszeæ dziwny ¶piew. Wszystko siê wyja¶ni³o gdy Kap³an zacz±³
Im Namen des Vaters
und des Sohnes
und des Heiligen Geistes.
no wiêc kamcia zosta³a chwile, a pó¼niej posz³a do bazyliki na Mszê w jêzyku W³oskim ... niestety po Polsku ju¿ ¿adnej nie by³o hahahaha
To ja dorzucê swoje plany do Waszych piêknych planów wakacyjnych. W sierpniu wybieram siê na rekolekcje (po raz pierwszy w ¿yciu, wiêc bêdzie to niezwyk³e prze¿ycie), a we wrze¶niu wybieram siê do Taize ze znajomymi
14 lipiec ¶lub i wesele kolezanki bia³ystok -
18.07 - 4.08 Przystanek Jezus w Kostrzyniu ..
a w miêdzyczasie pisanie pracy mgr z Teologii . (mieszkam w Bia³ymstoku)
Ostatnio edytowany przez Kartka (2013-07-07 21:52:06)
Wyjazdy wakacyjne zawsze ³±czê z dok³adnym poznawaniem kuchni, zwyczajów i religijno¶ci miejsc które odwiedzam. Tak w Turcji zaznaczy³em, ¿e chodzenie z piwem po ulicy to nietakt. W Tunezji kobiety mysz± mieæ zakryte ramiona i piersi. W Rzymie ko¶cio³y s± raczej puste, a w Castel Gandolfo zobaczyæ z bliska papie¿a to ¿aden problem. Za to na S³owacji Cyganie razem ze S³owakami wspólnie w Ko¶cio³ach ¶wiêc± koszyki wielkanocne u¶miechaj±c siê ¿yczliwie do siebie.
Z planów wakacyjnych mam kilka. Ponowne przej¶cie drogi krzy¿owej w Kalwarii Zebrzydowskiej. Dó³ Chorwacji z Medjugorje, objazdówkê po Turcji lub objazdówkê po W³oszech. ¦wiat jest piêkny, zw³aszcza ¿e dzi¶ ¶wiat jest bez granic.
20 - 31 maj - objazdówka po W³oszech - Siena, Florencja, Piza, Werona, Wenecja, Rzym, San Giovanni Rotondo itp., a w lipcu dwa tygodnie w domu dziecka w Rudniku u moich Sióstr, a teraz 1-15 luty turnus rehabilitacyjny z podopiecznymi w Mielnie, ale to raczej nie wakacje... z chêci± bym pojecha³a jeszcze w ukochane góry, ale moja górska ekipa siê rozsypa³a... i nie ma z kim
A ja na drugi tydzieñ ferii 28.01.-2.02. jadê na rekolekcje ignacjañskie SKB, o których kiedy¶ ju¿ na forum pisa³am. Polecam ten rodzaj spêdzenia wolnego czasu, bardzo owocnie. Cieszê siê, ¿e równie¿ macie ciekawe plany
Gość
Wirydiana, jak ja Ci strasznie zazdroszczê tego wyjazdu do W³och! Tak bardzo chcia³abym tam pojechaæ )
Ja jeszcze nie mam jako takich planów. W sierpniu zapewne pojadê na Festiwal M³odzie¿y pod Warszawê a reszta, to mo¿e praca?
Ogólnie ja siê cieszê chwil± no ale xd. Je¿eli chodzi o wakacje, aj to szczerze ten rok u mnie siê szykuje zakrêcony. Szczególnie ¿e szykuj siê odwiedzi, potem chrzest i na koñcu jak Bóg da Zakon
Użytkownik
ja wstêpnie planujê wstêpnie ¶wiêto m³odych w Pieszycach, mo¿e jak±¶ koloniê z dzieæmi... bardzo chcia³abym pój¶æ w tym roku na pielgrzymkê, bo têskniê za t± form± rekolekcji w drodze, ju¿ 3 lata nie by³am, a je¶li Bóg pozwoli i w przysz³ym roku uda mi siê wst±piæ do zakonu, to jest to ostatnia szansa, ufam, ¿e zdrowie mi pozwoli, by j± wykorzystaæ... no i oczywi¶cie, najwa¿niejsze - rekolekcje u moich sióstr ale to jeszcze du¿o czasu... zobaczymy jakie On ma plany na moje wakacje