"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#81 2013-05-06 14:24:16

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

Re: dziewczyna a osoba duchowna

szczególnie na oazie jest taki zwyczaj, przytulania siê
to zale¿y od osoby bo je¶li widzê takie dziewczynki, które ¶lini± siê na widok diakona to jestem przeciwna temu, aby sie do niego przytula³y. ale je¶li sa to normalne osoby, bêdace na oazie i przytulaj± siê na powitanie, czy po¿egnianie lub sk³adaj±c sobie ¿yczenia, czy to do kolegi/kole¿anki, ksiêdza czy siostry to jestem za!!
chodzi nawet o ten gest, ¿e ksi±dz, kap³an, przedstawia Ojca, Jezusa. a my wszyscy jeste¶my siostrami i braæmi
zobaczmy ilu z nas ma przekopane w domu, a szczególnie m³odzie¿ gimnazjum i te ¶lini±ce siê dziewczynki, oni potrzebuj± tez czu³o¶ci, mi³o¶ci której w domu nie maj±, wiêc taki zwyk³y gest przytulenia mo¿e wiele pomóc, a nawet uratowaæ np. przed samobójstwem
taka osoba czuje siê wtedy kochana
s± takie tragiczne przypadki i wtedy cz³owiek potrzebuje drugiego, potrzebuje przytulenia
wiem, bo wiele razy widzia³am na oazie, albo nawet na Lednicy te darmowe przytulenia hahahah
ale to te¿ zle¿y od cz³owieka, od jego potrzeb i oczekiwañ

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#82 2013-05-06 16:59:35

terestynkaa

Gość

Jak by³am na kursie Filip u spowiedzi/franciszkanin, wtedy pierwszy raz bez konfesjona³u/ to ksi±dz po spowiedzi te¿ mnie przytuli³, jednak ja komfortowo siê nie czu³am. Mimo, ¿e ja wiem, ¿e nie jestem '¶lini±c± siê dziewczynk±', a kap³an przytula 'po ojcowsku' to i tak wolê Dystans To taka moja, mo¿na powiedzieæ 'fobia'

#83 2013-05-06 17:26:21

Rita

Gość

Ja te¿ mam tak jak terestynkaa- mogê siê ¶ciskaæ i przytulaæ ze wszystkimi, ale nie z ksiê¿mi, po prostu nie lubiê i ju¿ (z wyj±tkiem tych z rodziny, czasem siê ¶ciskamy na powitanie, no ale rodzina to rodzina, a nie ksi±dz )

#84 2013-05-06 18:11:08

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

oaza jednak zmienia hahaha
no i pewnie duzo tez zalezy od ¶rodowiska, rodziny no i ogólnie

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#85 2013-05-06 18:38:41

terestynkaa

Gość

Rodzinka to wiadomka
U mnie w Szensztacie jak siê ¿egnamy to siê te¿ przytulamy i tu zale¿y od dziewczyn, niektóre siê przytul± do ksiêdza, ja jestem z tych, co podaj± rêkê Ale to dobrze, ¿e jeste¶my tacy inni i tak jak pisa³a Karmolcia, niektórzy takiego przytulenia potrzebuj±.

#86 2013-05-07 03:08:21

karmolcia

Gość

kamcia masz racjê to takie "zboczenie" oazowe hahaha dla mnie takie gesty maj± bardzo du¿e znaczenie. Ach i nale¿y jeszcze powiedzieæ, ¿e wszystko zale¿y te¿, od intencji z jak± kap³an nas przytula a jeste¶my to w stanie wyczuæ po rozmowie z nim i naszej relacji, je¶li tak± mamy. Wiadomo, ¿e do obcych ksiê¿y no to jako¶ tak dziwnie Ale do kap³ana, którego uwa¿amy za ojca duchowego i przyjaciela? Nie widzê nic z³ego

#87 2013-05-17 21:14:24

Rita

Gość

A ja mam takie fajne zdanie, które dzi¶ us³ysza³am od ksiêdza na wyk³adzie, trochê do tematu o tym przytulaniu, ale i ogólnie to tematu, my¶lê, ¿e fajnie by³oby je odnie¶æ te¿ do innych spraw... I chcia³abym je przytoczyæ: ,,Kiedy kogo¶ przytulam, to nadal jestem mê¿czyzn±".
Banalnie proste i ma³o odkrywcze, ale chyba czasem siê o tym nie my¶li...

#88 2013-05-17 21:46:21

szukajaca Boga

Gość

To mi brzmi podobnie jak "jestem tylko mê¿czyzna" choæ sens w przypadku kap³ana jest tutaj zupe³nie (a przynajmniej powinien byæ ) inny

#89 2013-05-18 14:30:31

Rita

Gość

No w³a¶nie kontekst tego zdania by³ taki, ¿e ,,jestem A¯ mê¿czyzn±" i generalnie temat trochê zszed³ trochê na tematykê relacji, ¿e zak³adaj±c sutannê czy habit to nie oznacza, ¿e cz³owiek wyzbywa siê swojej seksualno¶ci ona zawsze jest w cz³owieku, a ksi±dz tez cz³owiek. Pozostaje kwestia tego, ¿e trzeba braæ odpowiedzialno¶æ za to, co ze swoimi uczuciami czy popêdami robimy i dojrza³o¶ci.
No i wa¿ne, ¿eby nie pomyliæ zauroczenia cz³owiekiem z zakochaniem w Bogu.

To tak na szybko i skrótowo, najwy¿ej pó¼niej jeszcze co¶ napiszê

#90 2013-07-13 08:06:57

fcb :)

Gość

a co powinna zrobiæ osoba, która zakochana jest w ksiêdzu i nie wykluczam, ¿e troszkê jest niedojrza³a i nie radzi sobie z emocjami? Gdy ta sytuacja trwa kilka lat? osoba wiele ksiêdzu zawdziêcza i wiele siê od niego uczy, ale to uczucie ca³kiem ni± zaw³adnê³o?

#91 2013-07-13 10:37:37

ania69

Gość

http://www.youtube.com/watch?v=-JaHMCnDP9k tutaj ojcowie to bardzo dobrze wyja¶niaj±. mówisz, ¿e jeste¶ niedojrza³a, tzn ile masz lat? je¶li kilkana¶cie to mo¿e byæ po prostu takie m³odzieñcze uczucie, ono minie prêdzej czy pó¼niej, najwazniejsze ¿eby nie spotykaæ siê z tym ksiêdzem zbyt czêsto (a ju¿ na pewno nie aran¿owaæ prywatnych spotkañ), dystans mo¿e przerwaæ jak±¶ mocno emocjonaln± wiê¼. ale najwa¿niejsze pytanie : mówi³a¶ mu o tym? jak wygl±daj± wasze relacje w ogóle?

#92 2013-07-13 10:41:28

Gość

nied³ugo 19 lat, nie mówi³a mu. nie umie siê odci±æ i nie spotykaæ, ale przecie¿ mu nie powie, jednak mózg ma

#93 2013-07-13 12:18:15

ania69

Gość

a jak on siê zachowuje w stosunku do niej? nic nie zauwa¿a?? to m³ody ks?

Nie piszemy posta pod postem.
Pozdrawiam, R.

#94 2013-07-13 13:16:30

Gość

ks dosyæ m³ody, nie wiem ile dok³adnie lat. nie jaki¶ przystojny przesadnie, dziewczyna nie g³upia, nie polecia³a na wygl±d. on traktuje j± bardzo dobrze - ale wszystkich tak traktuje, on siê chyba nie domy¶la, ona to ukrywa, bo wiadomo...

#95 2013-07-13 13:48:35

ania69

Gość

hmm ciê¿ka sprawa my¶lê ¿e ta dziewczyna powinna powiedzieæ to na spowiedzi jakiemu¶ innemu ksiêdzu, niekoniecznie z jej parafii. ksiê¿a maj± do¶wiadczenie w takich sprawach, czêsto siê zdarzaj±

#96 2013-07-13 16:19:54

Gość

a je¶li nie ma odwagi?

#97 2013-07-13 17:51:54

ania69

Gość

niech modli siê za tego ksiêdza, aby Bóg uzdrowi³ jej emocje. w koñcu ten ksi±dz ju¿ wybra³ i zosta³ za¶lubiony Bogu

#98 2013-07-28 17:25:21

terestynkaa

Gość

Uwa¿am, ¿e mimo wszystko powinna siê odci±æ tak bêdzie lepiej i dla niej i dla tego Ksiêdza.

Stopka forum

RSS